Baby en kinder massage

baby en kinder massage

Kinder Tuina – Chinese massage voor kinderen.

Principe: 
Tuina is een massage vorm gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. De kindertuina is specifiek bedoeld voor baby’s en kinderen. Het is een effectieve, eenvoudige en kindvriendelijk methode om allerlei ziektes en aandoeningen te behandelen en te ondersteunen. Uw kind groeit zeker de eerste jaren erg hard, dat betekend dat er veel van het nog prille lichaam gevraagd wordt. Daarnaast zijn er de effecten van vaccinaties, contact met andere kinderen (crèche, peuterspeelzaal, school) en meer, die veel van het kind eisen.

Techniek en behandeling:

Door middel van speciale handgrepen zoals drukken, wrijven, kloppen enz. wordt een reactie van het lichaam gevraagd. De gebruikte handgrepen verschillen met de behandeling van volwassenen, omdat het lichaam zich nog niet volledig heeft ontwikkeld. Daarom is deze vorm van therapie enkel toepasbaar bij kinderen (0 tot ongeveer 16 jaar). Daarna is het meridiaan systeem voldoende ontwikkeld.

De behandeling zelf duurt ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van het kind kan meer tijd nodig zijn om te wennen aan omgeving en therapeut. Heel belangrijk is dat de ouder(s) thuis ook de tijd creëren om het kind (dagelijks 5 minuten) te masseren. Hiervoor krijgt u als ouder ook een instructie boekje mee.

Toepassing:

Tuina wordt o.a. toegepast bij huilbaby’s, diarree, constipatie, braken, hoesten, verkoudheid, buikpijn, bedplassen, astma, koorts en het versterkt het immuunsysteem. Ook voor overactieve kinderen is deze massage zeer geschikt. Het dagelijkse rustmoment leert een kind dat ook rust fijn is, waardoor uw kind ook rustiger gaat worden. Tot slot zorgt de thuis massage voor een betere ouder-kind relatie, zeker na een keizersnede en/of couveuse verblijf.  De behandeling is veilig en draagt op een natuurlijke manier bij aan de gezondheid van het kind.