Klankschaalconcert

klankschalentafel

Algemeen wordt het wordt klankschaalconcert gebruikt, dus vandaar deze titel. Alleen noem ik het liever een klankschaal reis

Tijdens een klankenschalenreis wordt je uitgenodigd voor een innerlijke reis, een reis door de verschillende elementen. Een reis waarbij tijd en maskers oplossen, innerlijke ruimte ervaarbaar en helend wordt. Daardoor ontstaat er ruimte om lichaam en geest in balans te brengen.
Het subtiele geluid van de zingende klankschalen en andere instrumenten raken je op een prettige en rustgevende manier. In een klankreis ervaar je niet alleen de fysieke en mentale uitwerking van de verschillende instrumenten, maar ook de intensiteit van stilte tussen de klanken. Op deze manier maak je kennis met de elementaire kracht, werking en schoonheid van geluid en de daarin dragende stilte.

-Waarom deze reizen?
De klanken hebben invloed op lichaam, emoties en geest
Het kan zeer ontspannend werken
Na een sessie met klankschalen voel je veel energie, jou energie weer stromen en vrijkomen.
Het verruimt je bewustzijn.

-Voor wie zijn de sessies met klankschalen bedoeld?
Voor iedereen die de bijzondere werking hiervan wil ervaren.

Waar, bij jou thuis, in de praktijk of in de natuur, als het weer het toelaat.

Minimum aantal deelnemers 4, maximaal 12 personen.

 

Tot zover de algemene informatie.

Voor wie meer wil weten, volgt hier nog een stuk verdieping van de werking van muziek

.IMG_5752

 

Ons lichaam bestaat voor ruim 75% uit water (afhankelijk of je man of vrouw bent  😉 ). Water is een hele goede geleider van geluid.
Op het moment dat er lichamelijk, emotioneel of zelfs op zielniveau een blokkade is, is dat ook een blokkade voor het geluid.
Een blokkade in het lichaam is als een verkeersknooppunt op de weg, er ontstaat een file, alleen niet van auto’s maar van jou energie. Dat verklaart waarom je je in dit soort situaties vaak moe voelt, futloos, geen zin meer hebt in noem maar op..
Mijn muziek (ik werk niet alleen met klankschalen) is intuïtief, dat wil zeggen ik voel naar de energie die op dat moment aanwezig is bij de deelnemers van de klankschaalreis. Die energie kan ik voelen en daardoor kan ik ook voelen als de energie van het geluid op een weerstand “botst”. Op dat moment kan ik met deze weerstand gaan werken, ik kan de juiste energie sturen naar de blokkade, zodat de muziek de blokkade gaat oplossen. Zodra dat gebeurd is, vallen dingen op hun plaats, gaat energie weer stromen zoals het moet. Het knelpunt lost zich op.
Het voelen van energie maakt ook dat ik liever met kleine groepen werk als grote groepen. Ik kan meer aandacht geven aan iedereen die aanwezig is.
Een individuele sessie is dan ook nog intenser. Omdat er zoveel gebeurd duren deze niet zolang als klankschaal reizen.

Namastéfoto Rob Fritsen sirismagazine 72+klein (1280x855)
Rob