Meridiaan en Chakra massage

De Prana (levensenergie) is de meest natuurlijke/logische energievorm in ons lichaam. Onze levensenergie stroomt door de meridiaan lijnen en de chakrapunten. Ons lichaam streeft altijd naar balans, daarmee is deze massage de meest toepasselijke om dit te bereiken.

Doel van deze massage is om tot de Prana te komen.

Als je levensenergie is balans is ben je gelukkig, zit je goed in je vel. Het is door middel van deze massage goed te voelen waar je lichaam uit balans is. En na de massage voel je de balans weer terug!

Het mooie van deze massage is dat alles intuïtief en meditatief gebeurd en niet emotioneel en rationeel. Daarom hoeven we niet te praten over blokkades of wat je dwars zit. We werken alleen op ons gevoel.

Tijdens de massage kunnen we ook ademhalingstechnieken, visualisaties, meditaties en medicijn of krachtwielen gebruiken.

 

Vooraf bespreken we de massage en hoe alles in het werk gaat, wat je kunt verwachten dus. Ook bespreken we hoe je tijdens de massage je grenzen aan mag geven.

Achteraf drinken we een kop thee en bespreken we je ervaring in alle rust.

De massage duurt ongeveer 75 tot 120 minuten.

Dus rekenen naast de massage op totaal ongeveer een halfuur extra.

 

Meridianen en Chakra´s:

De Meridiaan en Chakra massage helpt het vinden of herstellen van de balans in onze energiestroom. Je kunt hierbij kiezen voor alleen de Meridiaan massage. De massage volgt dan de Meridianen vanuit de Chinese Geneeskunst. De Meridianen lopen door ons hele lichaam en verbinden acupunctuurpunten en onze interne organen met elkaar.

Daarnaast kunnen ook de grote en kleine Chakra’s meegenomen worden in de massage. De Chakra’s zijn energieknooppunten in ons lichaam. De Chakra´s vinden hun oorsprong in India. Deze Chakra´s worden gebruikt in de Vajrayaanse massage. Het Vajrayana (Sanskriet voor ‘diamanten voertuig’) is een stroming in het boeddhisme. Het doel van het Vajrayana is het bereiken van het boeddhaschap om als zodanig andere voelende wezens naar de verlichting te kunnen leiden. Rituelen en initiaties nemen een belangrijke plaats in het Vajrayana, wat bekend staat om haar mystieke elementen.

meridiaan prana