Symboliek

Piramiden zijn bouwwerken die in vele oude beschavingen gebouwd werden. De grote overeenkomst tussen de piramiden van de oude beschavingen is dat ze een brede basis hebben en dan schuin toe lopen.
De bekendste piramiden zijn die uit Egypte, maar ook in China, Mesopotamië, Centraal Amerika, Nubië, Griekenland en Tenerife zijn piramides gevonden. De in Bosnië gevonden piramiden zijn zelfs drie keer zo groot als de Egyptische. Met hun leeftijd van ruim 29.000 jaar oud behoren ze ook tot de oudst bekende piramiden. (De oudste Egyptische piramide is 4.500 jaar oud)

Uit tal van opgraving is inmiddels gebleken dat naast het gebruik als graftombe, vooral de verbinding met (kosmische) frequenties en energie van belang was voor de bouwers. Tal van vragen liggen nog open en ieder antwoord stelt wetenschappers weer voor nieuwe vragen. Ook al weten we niet waarvoor de energie gebruikt werd, wij kunnen deze energie ook ervaren en voelen.

In de New Age beweging worden piramiden vaak gebruikt om in te mediteren, om zo gebruik te kunnen maken van de spirituele energie van de piramide. De piramide van Cheops wordt veelal beschouwd als de perfecte piramide. De piramiden die men gebruikt voor meditatie zijn dan ook vaak een exact schaalmodel van de piramide van Cheops. In de piramide van Cheops wordt regelmatig gemediteerd.
Piramiden zijn fascinerende structuren, als je de voorkant bekijkt dan zien ze eruit als een driehoek, vanonder gezien een vierkant, van schuin opzij zie je 4 punten en blijft het vijfde punt steeds verborgen.
Energetisch trekt de basis van een piramide energie aan uit z’n omgeving en laat deze via de punt weer vrij in de ruimte.

Binnen in de piramide is een zee van rust, veiligheid en genezing.

Vandaar de naam Piramiden.