Tui-Na Therapie

Tui-Na Therapie is vergelijkbaar met de westerse osteopathie. Het is een diepe krachtige massage/manipulatie die tot doel heeft het lichaam (weer) in balans te brengen. Hierdoor wordt het zelf genezend mechanisme geactiveerd. Dit heeft op veel ziektes en klachten een gunstige invloed.

De behandeling is zeer geschikt voor allerlei problemen. Voorbeelden zijn problemen van het bewegingsapparaat, chronische stress, eczeem, spijsverteringsproblemen, ademhalingsproblemen, overgangsklachten, migraine, fibromyalgie etc. Het kan de klachten helemaal oplossen of verminderen. Ook is Tui-Na heel goed in te zetten bij acute problemen, zoals verzwikkingen, brandwonden, verkoudheid en dergelijken. In alle gevallen geldt eerst naar de huisarts(enpost) en daarna zo snel mogelijk een afspraak bij mij maken. Voor acute gevallen geldt hoe eerder ik kan behandelen, hoe sneller het herstel. Ook als u in het verband zit kan er door middel van de Tui-Na behandeling nog steeds volledig behandeld worden!

Tui-Na kan ondersteunend gebruik maken van naalden.

Tijdens de behandeling kan, afhankelijk van de klachten, ook gebruiken worden gemaakt van technieken als Cupping, Moxa en Guasha.
Cupping, Moxa en Guasha zijn GEEN losse therapieën, ze zijn onderdeeltjes van een groter geheel, de Chinese Geneeskunst!
Ook hierbij worden de acupunctuur punten, voor zover van toepassing, meegenomen. Door gebruik te maken van al deze technieken wordt vaak al direct een verlichting van de klachten gevoeld.

Behandel frequentie: Ook al is het lastig om daar zo iets van te zeggen, over het algemeen worden chronische klachten wekelijks tot maandelijks behandeld. Voor acute klachten kan het nodig zijn om de eerste dagen  intensievere korte behandelingen te krijgen.

Tui-Na Therapie is door de Wereld-Gezondsheids-Organisatie (WHO) erkend als traditionele gezondheidszorg. Tui-Na wordt in China overal in ziekenhuizen en in de praktijk toegepast. Ook in Europa en de VS zijn steeds meer ziekenhuizen waar Tui-Na toegepast wordt. De toepassing geldt zowel als preventieve en als curatieve (behandeling) massage. In Europa zijn acupressuur en acupunctuur meer bekend, alleen doen deze namen geen eer aan wat Tui-Na inhoud. Samen met kruiden en acupunctuur behoort het tot de belangrijkste therapievormen binnen de Traditionele Chinese Geneeswijzen.

Tui-Na Massage
Massage volgens de Traditionele Chinese Geneeswijzen.